Geschiedenis tekst

Geschiedenis

In 1964 begon dhr. F.F. Graphorn in Rhoon met tuinaanleg en tuinonderhoud onder de naam Firma F.F. Graphorn. Het begon heel simpel met “belletje trekken” en vragen of de tuin opnieuw aangelegd moest worden of onderhoud kon gebruiken. Binnen een paar jaar groeide Graphorn al uit tot één van de bekendste hoveniers van Rotterdam en omgeving. Via Rotterdam kwam het bedrijf uiteindelijk in 1976 in Barendrecht aan de Noldijk terecht. De naam veranderde in “Graphorn B.V. Terreinaanleg en Groenvoorziening. Er kwamen ook steeds meer opdrachten vanuit overheden en aannemers binnen. Vanaf 1980 werd er langzaam al een stukje infra toegevoegd aan het bedrijf. In 1989 werd Graphorn officieel erkend als G.W.W.-bedrijf. In 1992 werd het stokje overgedragen aan zijn zoon, Freek F. Graphorn jr.

De gezondheid van Freek jr. zorgde er voor dat in 2006 het stokje werd overgedragen aan de toenmalige bedrijfsleider, Bernhard Kok. Zo ontstond Graphorn Groenprojekten B.V. Het bedrijf is sindsdien bezig met een stevige reorganisatie en modernisering. In 2007 was er een fusie met Boer Kreatieve Tuinaanleg. Op 1 januari 2011 verhuisde Graphorn Groenprojekten B.V. naar de huidige, modernere locatie, Mandenmakerstraat 20 in Ridderkerk.

In oktober 2012 kwam dhr. Addy Boer het team versterken met zijn specialistische kennis op het gebied van infra. Zo is Graphorn Infraprojekten B.V. ontstaan en werden er steeds meer infrastructurele projecten aangenomen.

De twee BV’s, die samen onder Graphorn Holding B.V. vallen zijn in 2016 samengevoegd tot één BV, namelijk Graphorn Groen- en Infraprojekten B.V. onder leiding van de directeuren en eigenaren Addy Boer en Bernhard Kok.

Graphorn Groen- en Infraprojekten logo
Graphorn Groen- en Infraprojekten
Certificering logo's

          

Graphorn Groen- en Infraprojekten logo
Graphorn Groen- en Infraprojekten

Copyright © Graphorn 2024 Alle rechten voorbehouden| Privacyverklaring | Cookieverklaring