Geschiedenis

In 1964 begon F.F. Graphorn als zelfstandig ondernemer in de tuinaanleg en onderhoud. De naam was toen Firma F.F. Graphorn. Het bedrijf werd gevestigd in Rhoon aan de Kleidijk. Administratie werd gewoon vanuit huis gedaan. De acquisitie in het begin was gemakkelijk. Gewoon een wijk in en ''belletje trekken''.
"Mevrouw mag ik uw tuin aanleggen (een goeie opknapbeurt geven)?"
De wereld was nog overzichtelijk.

In 1973 werkte de ''oude Freek''  al met 15 medewerkers en was Graphorn één van de bekendste hoveniers in het Rotterdamse. Het bedrijf verhuisde naar de Groenhilledijk te Rotterdam terwijl de opslag nog in Rhoon bleef. De bedrijfsruimte aan de Noldijk 169 te Barendrecht werd in 1976 betrokken en de eenmanszaak omgezet in een BV. De eerste opdrachten van overheden (de gemeente Rotterdam als eerste) en van aannemers kwamen binnen. De naam van het bedrijf veranderde naar ''Graphorn BV Terreinaanleg en Groenvoorziening''.

In 1980 ontwikkelde Graphorn Sr. zijn bedrijfsplan. Hij wilde ''totale dienstverlening voor de buitenruimte''. Het was logisch dat aan het groenbedrijf een grond-, weg- en waterbouw poot werd toegevoegd. In 1989 werd Graphorn officieel erkend als G.W.W.-bedrijf.

Op zijn afscheid als directeur in 1992 vergeleek Freek Graphorn zijn bedrijf met een tuin en hij was daarin een oude boom. En wat moet er gebeuren met een oude boom, die teveel licht weg neemt? Die moet eruit, zodat de tuin zich verder kan ontwikkelen. En zo vertrok de oude Freek om plaats te maken voor zijn zoon, Freek F. Graphorn jr.

Freek jr heeft daarna de koers zoals die werd gevaren voortgezet. Er veranderde wel het een en ander in de bedrijfvoering, maar dat had meer te maken met de algemene ontwikkeling van de maatschappij en de technische ontwikkeling binnen ons vakgebied. Principieel hield Graphorn dezelfde koers aan.

De gezondheid van Freek jr. zorgde er voor dat in 2006 het stokje werd overgedragen aan de toenmalige bedrijfsleider Bernhard Kok. Zo ontstond Graphorn Groenprojekten BV in de huidige vorm. Het bedrijf is sindsdien bezig met een stevige re-organisatie en modernisering. Door de ontwikkelingen in de jaren daarvoor was het particuliere tuinwerk wat op de achtergrond geraakt. Dat is opgelost door de samengang met Boer Kreatieve Tuinaanleg in 2007. De modernisering en nieuwe ontwikkelingen maakten het noodzakelijk om naar een modernere locatie te verhuizen. Op 1 januari 2011 verhuisde Graphorn Groenprojekten BV naar de huidige locatie, Mandenmakerstraat 20 in Ridderkerk.

In oktober 2012 heeft het bedrijf zich versterkt met het in dienst treden van de heer A.J. Boer. Afkomstig als hoofdbedrijfsbureau van BAM Wegen bv, vestiging Barendrecht. Dhr. Boer is mede eigenaar van Graphorn Holding BV.

In november 2012 is na oprichting van Graphorn Holding BV, waaronder nu ook de bestaande Graphorn Groenprojekten valt en een nieuw opgerichte BV, Graphorn Infraprojekten. Vanwege specialistische kennis van de heer Boer op het gebied van Infra, is Graphorn Infraprojekten opgericht om zodoende een nieuwe impuls te geven aan het bedrijf ten behoeve van aanleg van infrastructurele projecten.

Vanaf januari 2016 zijn de twee BV's Graphorn Groenprojekten en Graphorn Infraprojekten samengevoegd tot één BV namelijk Graphorn Groen- en Infraprojekten BV

           Afbeeldingsresultaat voor iso 9001 : 2015 logo       Afbeeldingsresultaat voor groenkeur logo

Copyright © Graphorn 2019 Alle rechten voorbehouden| Privacyverklaring | Cookieverklaring